1 Ekim 2009 Perşembe

Nasıl başladı?...

29 Eylül salı akşamı annemleri taşımak üzere Tuzla’ya gittim. Annemin yarım saat önce karın mide bölgesinde ağrı başlamıştı. Gaz dedik, İfoş gene tatlıyı kaçırdı dedik. 2 saat ağrı kesilmeyip aksine şiddetlenince John Hopkins’e acile götürdük. Tetkikler yapıldı, ağrı kesiciler yapıldı ama annemin ağrıları dayanılmaz oldu. Sonogrofi ve kan tahlilleri sonucu İfoş’un çok ciddi akut Pankreatit geçirdiği ortaya çıktı.Kuzenimiz Profesör Korhan Taviloğlu’nun yönlendirmesi ile gece yarısı annemi Şişli Florence Nightingale’e transfer ettik. Morfin ve yüklü ağrı kesiciler sayesinde sabah 4’te ağrıyı hissetmez oldu annem. Tomogrofi çekildi ve sabahtan öğleye kadar farklı doktorların konsültasyonu alındı. Akşamüstü Korhan durumun çok ciddi olduğunu annemin çok kritik durumda olduğunu söyledi ve İfoş dün akşam yoğun bakıma alındı. Sabah değerler hiç iyi değildi ancak az önce Korhan annemin ilaç tedavisine olumlu tepki vermeye başladığını söyledi. Ciğerler su topladı, böbrekler çok kötü etkilendi ve kalp problemi var (Tansiyon çok düşük ve nabız çok yüksek) Bu değerler az olsa da düzeldi akşam.
En az pazartesiye kadar yoğun bakım sonrasında da 20-25 gün hastaneyi göze almamız gerekiyor maalesef. İLK 3 gün çok kritik.
Annemiz çok emin ellerde, lütfen merak etmeyin. Korhan hastanenin cerrahi bölüm başı ve de konuda çok tecrübeli. Babam gayet iyi. Halam, kuzenlerim evi boş bırakmıyorlar. Abim ve ben de dönüşümlü İfoş’un başındayız. Şu an hastanede kalmıyoruz.
Bana cep telefonumdan her zaman ulaşabilirsiniz, ben de sizi habersiz bırakmam. Babam da evde, telefonlarda herkese izah yapıyor.

1 yorum:

  1. Canim Ablacigim,

    Serin fakat guzel bir sonbahar gunu. Bob ile Mozart Piano Trios dinliyoruz, (Trio In C - K548 / Andante Cantabile (Mozart) 8:18 Ambache Chamber Ensemble) kulaklarinizi cinlatiyoruz. Kalbim sizinle beraber,sohbet edebilecegimiz gunleri dort gozle bekliyorum.

    YanıtlaSil