4 Ekim 2009 Pazar

Reyhan Erez’den

Emineciğim,

İsteğin doğrultusunda, yanlış yorumları önlemek amacıyla ekteki anlatımı yazıyorum.

Akut pankreatit nedir? Yemekleri sindiren enzimlerini normalde barsak içine salgılayan pankreasın, bu enzimleri barsak dışına taşırıp çevre organların da eritilerek zarar görmesine yol açan durumdur. Bu arada, her ne kadar, “it” son takısının sadece mikroplu durumları yansıttığı sanılırsa da, bu son takı ve “inflammation” (iltihap) deyimi, tıpta her türlü çalışma bozukluğunu da belirtir ( romatoid artrit denen eklem bozukluğu gibi). Pankreasın bu durumuna yol açan başlıca faktör karaciğer içi safra yollarının tıkanmasıdır. Bu tıkanma, mutlaka ciddi bir karaciğer bozukluğu gerektirmez. Geçirilmiş safra kesesi operasyonu gibi olaylar sonrası oluşabilecek küçük tıkanıklılar dahi zamanla pankreatite yol açabilir. Akut pankreatitte, yıllar önce, pankreas-karaciğer dışı bir organda geçirilmiş mikroplu bir hastalık etken değildir. Zaten, akut deyimi yeni gelişmiş bir olayı anlatır. Genel organ bozuklukları gibi bir tabloda ek mikroplanmaların gelişmesi olagandır. Yapılacak tedavi, gelişmelerin izlenmesi ve bunlara göre önlemlerin alınmasıdır.

İffetin durumu takip edilmektedir. Emine'den yeni bilgiler aldıkça hepimiz daha iyi aydınlanacağız ve umarım hastalık kısa zamanda altedilecektir.

Sevgiler,
Reyhan Erez

4 yorum:

  1. İfo'cum, hayatı boyunca o kadar çok pozitif enerji yaymış ki:).Şimdi de, evrenin ona hizmet etme zamanı geldi.Bir "meleğin",bu dünyada vücut bulmuş hali olan sevgili annem, daha görevin bitmedi.Senden beslenen o kadar çok ruh var ki...bu dönemini, bir "dinlenme" olarak kabul ediyorum.Hayata ne kadar bağlı olduğunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ifadelendirmişsin, güçlü ve hayat dolu İfo'muzla tatlı sohbetlerimize devam edeceğimiz günleri dört gözle bekliyoruz.

    Düşüncelerim sizlerle beraber.

    YanıtlaSil
  3. Blog açmak fikri kiminse kutluyorum:)Bu şekilde hepimiz İffet ablanın durumunu takip edebilecek ve siz evlatlarının pozitif düşünce ve enerjisinden payımızı alarak sevimsiz düşüncelere kapılmayacağız:)
    Sayra ablamın "kanka"sını en kısa zamanda Galatasaray maçlarını heyecanla izlerken göreceğimizi umuyorum ve kendisini çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. sevgili Iffet ablacığımız;size ve tüm sevenlerinize geçmiş olsun dileklerimizi sunmak için böyle bir imkan sunan evlatlarınızı kutluyorum....bu pırıl pırıl gençler sizin eseriniz,ama parlamaya devam etmeleri için sizden beslenmeye daha ihtiyaçları var..ne olur tanrım güç ver ve İfoşumuzu yeniden sağlığına kavuştur...tekrar geçmiş olsun...Gülayla,Can çağdaş

    YanıtlaSil