8 Ekim 2009 Perşembe

Ey Ahali,Eh-li İffet,Romalılar:)
İfoş daha iyi.Olaya sebep olan pankreas, şimdi çok iyi durumda.Ama bu hastalığın kötü etkilediği akciğerler, biraz zor toparlanıyor,yani su topluyor.O suyu almakla da hemen olmuyor.Sağlık armonisini sağlamak öyle pek kolay değil.Yoğun antibiyotik verip pankreas düzeltilirken,karaciğer ve böbrekler kötü etkileniyor,diyare oluyor.Kalp yüksek ritimlere çıkıyor.
Satranç gibi;piyonlar,vezir,kale,at dikkatle ayarlanıyor.Amaç "mat" olmamakSsaate karşı bir direniş ve yoğun çaba.Prof Korhan herşeyini veriyor,minnettarız.Dolayısı ile önümüzdeki pazartesi ancak "alet desteğinden" çekebiliriz diyorlar.Ondan sonra bir süre daha yoğun bakımda kalınacak.
Akciğerler o kadar hassas ki,en ufak istenmeyen bir virüs-bakteri, herşeyi berbat edebilir.
İşte bizlere burada büyük görev düşüyor.
Hepinizin İfoş'a, en azından bir merhaba demek istediğinizi biliyorum.Ama bu merhaba belli önlemler altında olmazsa (maske vs...),sevgimizle onu tekrar acil bakıma yollamamız an meselesi olur.Ciddi olarak dinlenmeli.
Tüm ayrıntıları sizlere yazacağız.Hatta yarın, size yoğun bakımdan, İfoş'un uyurken resmini çekip yollayacağım.
Emin olun, pozitif enerjiniz ve dualarınız, İfoş'a hayat veriyor.Eksik olmayın.
Murat Azak

5 yorum:

  1. Murat'cigim,satrancda mat olmak yok. Evvel Allah hepsini yenecegiz.Canim kardesimi ve sizleri cok seviyorum. Korhan'a da cok tesekkurler ve sevgiler.Allah hepinize kuvvet versin.Gunduz ile beraber sizleri kucaklayip opuyoruz.Uzaklarda da olsak,hep yaninizdayiz.
    SAYRA

    YanıtlaSil
  2. Tuzlada akşam hava serinlerken, seni sımsıcak tutan kumru pembesi kadife poların hastanedeki odada terkedilmiş gibi duruyordu. Dolaba asmak için elime aldığımda içime buz gibi bir his saplandı, ama hemen kayboldu. Çünkü, üzerinde gök mavisi hastane gömleğinle yatarken gözlerine uzun uzun baktım. Hala sevgi dolu, hayat doluydu! Sana dedim ki: Bu şartlarda bile mavi sana çok yakışıyor. O kötü geceyi ve günü hatırlamayacaksın belki veya hayal gibi gelecek sana. Ama o sevgi dolu, hayat dolu bakışlarını hiç unutmayacağım.

    İki gün sonra, randevum için Murat’ın muayenehanesine gittim. Murat dişlerime bakarken kolundaki kelebek dövmesini gördüm. Eli kelebek kadar hafif olduğu için ona çok uyan bir dövmeydi. Kelebeğin kendisi için ne anlama geldiğini anlattı. Kelebek çok uzun bir süre kozasına sıkışıp bekler, günü gelince çıkar, kanatlarını açıp uçarmış. Murat umut doluydu. O sabah seni görmüştü. Annem hayata çok bağlı, yaşamaya kararlı dedi.

    Muayenehaneden size gittim. Emine, bütün üzüntüsüne rağmen, evin işlerini senin kurduğun düzende, senin misafirperverliğinle sürdürebiliyor, babasına destek veriyordu. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin, sana yakışan!

    Daha önce, bir kaza geçirip, tat ve koku hislerini yitirmiştin. Senin gibi enfes yemek yapan birisi için ne çile, değil mi? Fakat sen, hayal gücünü kullanarak, harika yemekler yapmaya, güzel sofralar kurmaya, yemekten zevk almaya devam ettin.

    Bu zor dönemi de yaşam sevginle atlatmayı başaracaksın. Hepimizi sevindirerek, pembe mavi bir kelebek gibi kozandan çıkıp uçmaya devam edeceksin.
    Ann

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Iffet'cigim,
    Ben de yazmak istedim bugunku iyi haber uzerine. Eskisehir Anadolu Universitesindeki duzenlemeleri senin istedigin gibi yapmistim ama simdi hepsini Ilkbahar'a erteliyorum; 50. Yilimizi da boylece uzatmis oluyoruz! Sen iyilesince bu geziyi yapacagiz; SOZ!
    Sinif arkadaslarin sensiz olamaz; seni ozluyoruz; ama senin ne kadar guclu oldugunu iyi bildigimizden, icimiz rahat.
    Guzel gozlerinden operim.
    Cigdem Kagitcibasi (Cizakca)

    YanıtlaSil
  4. CANIM MURAT...SEN HİÇ MERAK ETME... BİZLERDEN GELEN İYİLİK, SEVGİ DİLEKLERİ İLE İFOŞUMUZUN ENERJİSİ BİRLEŞTİĞİNDE BİZ BU MAÇI KAZANIRIZ..
    İFFET TEYZE'CİM SİZİ VE AİLENİZİ ÇOK SEVİYORUZ
    SUZİ

    YanıtlaSil
  5. Bu sabah yaptığım vizitte tedavinin 25. gününde İffet hanımı ilk kez ayakta ve yürürken gördüm. Bu tabiiki bizim açımızdan iyileşme sürecine girmesinin en güzel kanıtlarından bir tanesi. Şu anda tetkik ve bulguları sağlıklı gidiyor, ortalama en az 20 günlük bir hastane süreci daha var. Taburcu olana kadar KESİNLİKLE ziyaret yasağı var. Malum mevsim olarak domuz gribi vb. birçok solunum ile bulaşan hastalıklar olması ve kendisinin pankreatit hastalığına bağlı akciğerlerinde sıvı olması nedeniyle her türlü enfeksiyona çok açık. Bu nedenle kendisine küçük bir bebeğe gösterilen özeni göstermemiz gerekiyor. Bu konuda sizlerin anlayıl göstereceğinden şüphem yok zaten. Onu sizlere sağ salim ve eski iyi hali ile ger vermeye yoğun uğraş veriyoruz. Bugün ben kendisine Fenerbahçe – Galatasaray maçına gideceğimi söyleyince benden mutlaka sonucu maç sonunda haber vermemi ve bende öyle yapacağım.

    Saygılarımla,
    Dr. Korhan Taviloğlu
    www.taviloglu.com

    YanıtlaSil